Tapijt

 

Merken tapijt

Klik op een van de onderstaande merken om naar de collectie te gaan. Mocht u een mooie tapijt vloerbedekking op het oog hebben, neem dan contact met ons op.

 

Tapijt Tapijt

 

Voordelen van tapijt

check 20 Tapijt Warm check 20 Tapijt Behaaglijk
check 20 Tapijt Comfortabel check 20 Tapijt Zacht
check 20 Tapijt Sfeervol check 20 Tapijt Luxe uitstraling
check 20 Tapijt Modisch check 20 Tapijt Variatie
check 20 Tapijt Veilig check 20 Tapijt Slijtvast
check 20 Tapijt Geluiddempend check 20 Tapijt Energiebesparend
check 20 Tapijt Praktisch check 20 Tapijt Simpel onderhoud

 

 

Informatie Tapijt

 

Comfort

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Bonaparte tapijt is in veel moderne en speelse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en daardoor goed te combineren met de rest van uw interieur.

Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond.

Tapijt biedt hier een oplossing voor.

Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat tapijt warmte isoleert.

Tapijt in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).

Veilig

Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden op een vloer met tapijt een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door het met tapijt te bekleden.